NIEUW!!! VERHUUR

GK4 KART SERIES - GENK - 21 NOVEMBER 2021

NET NIET.

Technogelpiloot Delano De Ketele is er net niet in geslaagd om zijn titel van Belgisch-Nederlandse Kampioen G4 kart series te verlengen.

In de laatste race van het kampioenschap op het circuit van Genk, kwam Delano uiteindelijk 6 punten te kort om opnieuw kampioen te worden.

De grootste reden hiervoor is de polsbreuk die hij opliep en waardoor hij de race in juli – eveneens in Genk – moest overslaan.

Tijdens de 6de race van het seizoen op 21 november was het moeilijk om de juiste set-up voor de kart te vinden door de wisselende weersomstandigheden. Daardoor kon hij niet in optima forma beginnen aan de kwalificaties. Een overslaande bougie maakte het onmogelijk een competitieve kwalificatie te rijden.

Als gevolg hiervan kon hij pas als 12de van start in de eerste reeks. In natte omstandigheden slaagde hij toch nog op te klimmen tot een 3de plaats. Een tijdsstraf van 3” voor een klikbumper zette hem nog terug naar de 9de plaats.

In de tweede race nam Delano een blitzstart met enkele gewaagde inhaalmanoeuvres.  Zijn aanvallende houding werd beloond met een 1ste bij de kampioenschapsrijders . De volle 40 punten waren dus voor Delano !

Race 3 – de finale – mocht hij starten vanop de 3de positie.

Delano eindigde de finale als 1stevan de kampioenschapsrijders en pakte opnieuw de volle pot voor het kampioenschap.

Maar dat bleek – na veel rekenwerk – uiteindelijk dus 6 punten te weinig te zijn….

In de 5 finales die Delano reed haalde hij telkens het podium : hij won 2 races en werd 2 maal 2de en 1 maal 3de.

Tijd voor een nieuw kampioenschap in 2022 !ste

GK4 KART SERIES - MARIEMBOURG - 04 APRIL 2021

Na een succesvol 2020, waarin Delano Belgisch-Nederlands kampioen werd in de categorie Senior Nationaal, startte Delano in het nieuwe kampioenschap 2021 in dezelfde klasse.

Met de nieuwe sponsor, Technogel Sleeping, op de race-overall en de kart, begon Delano als één van de 17 deelnemers aan de trainingen en de kwalificaties.  En meteen verbeterde hij zijn persoonlijk record tot tweemaal toe.

Resultaat : pole position voor race 1 ! De concurrentie beloofde wel groter te zijn dan vorig jaar. De eerste 5 rijders eindigden binnen de halve seconde.

RACE 1

Niet zo’n goede start. Delano verloor 2 plaatsen,  maar hij kwam al snel weer op de 2de plaats terecht. De leider was intussen al een eindje uitgelopen, maar ronde per ronde kroop Delano dichterbij om uiteindelijk in het spoor van Axel Van Den Berg terecht te komen.

In ronde 11 kwam Delano aan de leiding door een gedurfd maneuver. Alex speelde nog eventje haasje over, maar weer ging onze Technogelrijder naar de eerste plaats om deze niet meer af te staan.

De eerste overwinning van 2021 !

RACE 2

Hier kunnen we kort zijn : door een motorprobleem in de eerste ronde eindigde Delano zijn tweede race hier en komt bijgevolg als 17de in het klassement.

RACE 3

Doordat Delano in race 2 laatste geplaatst werd na motorbreuk, moest hij dan ook helemaal achteraan starten. Hij was supergemotiveerd om toch nog zo hoog mogelijk te eindigen en zoveel mogelijk punten voor het kampioenschap te sprokkelen.

Hij nam een kanonstart : na de eerste ronde zat hij al op de 7de plaats. De ene na andere piloot moest er aan geloven. Na ronde 4 reed hij in 4de plaats en zo was een podiumplaats mogelijk geworden.

Maar het ging maar door : In ronde 6 was het zo ver : 3de positie. Na 8 ronden : tweede plaats. En dan ronde 10 : weer een ongelooflijk maneuver  bracht hem op P1. En die plaats hield hij vast tot de finish !

Van 17 naar 1, ongelooflijk. Met applaus van de toeschouwers op de tribune.

CONCLUSIE :

beste in de warmup, de kwalificatie, race 1 en 3. En dus de dagoverwinning. Knap !

GK4 KART SERIES - GENK - 26 JULI 2020

Op zondag 27 juli nam Delano deel aan de tweede wedstrijd van dit kampioenschap.

In vergelijking met de vorige race was er al veel meer, en vooral sterkere concurrentie. Een aantal afwezigen waren terug uit vakantie en anderen maakten de overstap van een andere klasse naar de Senioren Nationaal.

In de eerste warm-up haalde Delano een tweede plaats op slechts 56 duizendsten van Axel Van Den Berg. Hij brak wel zijn persoonlijk record op het circuit van Genk.

Warm-up 2 werd nog spannender met 3 piloten binnen 1 tiende van een seconde. Maar de beste tijd was wel voor Delano, vóór Jenna Staar en opnieuw Axel Van Den Berg. Alle andere piloten eindigden op ruime afstand.

De concurrentie was meteen gekend !

De kwalificatie werd razend spannend, met afwisselnd de drie toppers die de beste tijd draaiden. Uiteindelijk reed Delano de beste tijd, en hij mocht dus op de pole starten !

RACE 1

In de eerste wedstrijd vertrok Delano dus als eerste, met Axel en Jenna in zijn spoor. In ronde 4 snoepte Axel de leiding af van Delano, maar 3 ronden verder waren de rollen weer omgekeerd. Met een mooie passeerbeweging nam Delano weer de leiding en hij sloeg meteen een kloofje.

De overwinning kwam dichterbij tot een stortbui roet in het eten kwam gooien. Delano werd verrast in de chicane en ging even rechtuit. Hij kwam als tweede terug op het circuit, maar werd in de laatste ronde aangetikt waardoor hij terugzakte naar de 4de stek.

Niet het verhoopte resultaat, maar aan de weersomstandigheden kan je niets veranderen.

RACE 2

In race 2 startte Delano op de 4de plaats. Al meteen in de start veroverde hij de derde plaats, opnieuw na Axel en Jenna.

Eventjes kwam hij nog op de tweede stek, maar een paar bochten verder was hij die weer kwijt. Jenna won vóór Axel en Delano. In deze race reed Delano wel de beste tijd.

RACE 3 , de FINALE.

In de finale worden de punten uitgedeeld.

Delano startte als derde en ging meteen naar P2, in de slipstream van Jenna. Hij maakte daar slim gebruik van en ging al snel naar P1.

In een duel tikte Jenna Axel aan, waardoor deze van de baan ging. Axel eindigde uiteindelijk nog als vierde.

Delano ging nu voluit, met Jenna in de achtervolging. Er ontstond een klein gaatje tussen de twee, maar de banden van de DDK-kart waren niet meer zo fris. In de remzones kwam Jenna steeds dichter bij, maar Delano kwam sneller uit de bochten en kon telkens een kleine afstand nemen.

En dit was voldoende ! Delano werd de winnaar van de finale en scoort zo weer maximale punten voor het kampioenschap. Well done !

Jenna werd tweede en Lisette Grinwis veroverde de derde podiumplaats.