NIEUW!!! VERHUUR

Geboren op 29/05/2005

Is nu 1,83m groot

En weegt 70 kg

Reeds van bij zijn geboorte leek Delano voorbestemd voor de motorsport. 
Er werd toen al gehoopt dat hij in de voetsporen van papa zou treden als rallyrijder.......

 Als kleine "pruts" van 3 jaar reed hij met zijn eigen kinderquad, toen hij 5 was werd dat een Yamaha Raptor 90.

De volgende stap : motocrossen met een kleine Honda CRF 50. Toen was hij 8 jaar oud.

Maar die was al vlug "te traag" ! Dus werd er overgeschakeld naar een KTM 65. 

Tussendoor reed Delano ook al rond in de indoorkartings. En karting kreeg al vlug zijn voorkeur.

In 2019 werd resoluut gekozen voor het karten. Delano volgde enkele cursussen en nam deel aan clubraces, waarbij zijn resultaten steeds beter werden.

In augustus 2019 werd een competitiekart aangekocht : een OTK Exprit Rotax Max Junior.

In 2020 ging Delano de grote uitdaging aan : hij startte met een nieuwe motor       ( Iame X30 senior) in het GK4-kampioenschap !  Bijna ieder weekend - weer of geen weer - ging hij de baan op om in ideale omstandigheden aan het kampioenschap te kunnen beginnen.

Door de coronacrisis werd het kampioenschap herleid naar 2 ipv 6 wedstrijden. Delano won beide races en werd dus Belgisch-Nederlands Kampioen GK4 - senior nationaal, zowel algemeen kampioen als in zijn klasse "Iame X30".

Ook in 2021 ging Delano van start in het GK-4 Kampioenschap dat dit jaar wel de beoogde 6 wedstrijden telde met telkens 1 kwalificatie en 3 races. Delano reed een uitstekend seizoen. Spijtig van een gebroken pols waardoor Delano forfait moest geven voor de wedstrijd op Genk. Als je weet dat er 120 punten te verdienen zijn in 1 wedstrijd en Delano in het kampioenschap strandt op de tweede plaats met amper 6 punten op de kampioen, dan kunnen en durven we zeggen : TOP gedaan Delano.

2022 was het jaar waar Delano terug een stapje hoger mikte en dit in de koningsklasse van de karting namelijk de schakelkarts. Delano werd in zijn debuutjaar bij de KZ-open schakel 2de in het Benelux kampioenschap en 1ste in het Belgischkampioenschap.

Het seizoen 2023 was voor Delano een leerjaar in een andere motorsport discipline. Delano debuteerde in de Mazda mx-5 cup en werd daar gezien de omstandigheden knap 8ste in het kampioenschap met 23 deelnemers.

In 2024 gaat Delano terug deelnemen aan de Mazda-mx5 cup en mikt dankzij de opgedane ervaring in 2023 dan ook op een top 3 plaats in het kampioenschap. Afhankelijk van de behaalde sponsoring zal gekeken worden of we een bijkomend kampioenschap kunnen rijden.